Uitleg ▼

Korte eenvoudige liedjes prikkelen de zintuigen en stimuleren beleving en alertheid.

Voor wie

De Beweegliedjes is een muziek-werkwijze voor kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf 6 maanden tot 4 jaar en groepsleiding, onderwijzers en behandelaars die werken met kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf 6 maanden tot 4 jaar.

Wat is het

De liedjes van De Beweegliedjes kunnen als muziekactiviteit in de kring of als één op één-moment tijdens een dagelijkse situatie of behandeling gebruikt worden. De Beweegliedjes is samen de tekst zingen en met verschillende zintuigen ervaren waar het liedje over gaat.
Sommige dingen moeten gewoon gemaakt worden en dat is dit. Veel werk, maar veel te leuk
Karin de Geeter – De Geeter & Munsterman Orthopedagogen. Mede ontwikkelaar LACCS-programma

Wanneer

De Beweegliedjes kunnen worden gebruikt in de kring op een groep of in de klas. De liedjes kunnen ook door ouders en begeleiders gezongen worden als ondersteuning bij een dagelijkse activiteit.

Waarom

Naast het inzetten van zingen, muziek en liedjes met ritme en structuur wordt de combinatie gemaakt met sensorische informatieverwerking en worden meerdere zintuigen geprikkeld. Het stimuleren van meerdere zintuigen is belangrijk voor de ontwikkeling van je lichaamsbesef en een manier om je alertheid te reguleren. Alertheid is een voorwaarde om te komen tot beleving en spel en een voorwaarde om je te kunnen ontwikkelen.

Zintuigen

Horen / Kijken / Voelen / Ruiken / Proeven / Houdings- en bewegingsgevoel / Evenwichtsgevoel / Honger- en dorstgevoel / Pijngevoel.
Lees meer over de zintuigen >>

Uitproberen

Kijk zelf hoe De Beweegliedjes werken. De Beweegliedjes zijn gratis uit te proberen! Uitproberen!

Abonneren

Wilt u een jaar-abonnement op De Beweegliedjes? Hier leest alles over de mogelijkheden en voorwaarden: Abonneren

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden. Meer weten? Surf naar privacy.